Autori

Mădălina ANDREESCU

Născută pe 15 decembrie 1985, la Onești, jud. Bacau, a absolvit, în anul 2008, Facultatea de Litere, secția de Română-Engleză, a Universității din București. A lucrat și ca traducător, iar în prezent se ocupă de marketing internațional în cadrul unei multinaționale producătoare de aparatură medicală de top. Din pasiunea pentru gătit și alimentație sănătoasă, a pornit blogul Madeline’s Cuisine, foarte cunoscut și îndrăgit pentru rețetele inedite.

La Editura Rost a publicat Dulce de poveste. Deserturi delicioase și sănătoase pentru tine și familia ta.


Irina BAZON

Publicistă şi traducătoare. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Autoare a cărții Nichita Stănescu. Poezia ca aventură ontologică (Editura Lumen, Iaşi, 2009) și traducătoare a cărţilor: Dovada lucrurilor nevăzute. Ortodoxia şi fizica modernă, de IPS Lazar Puhalo (Editura Theosis, 2015), Spre o piaţă cu adevărat liberă, de John Medaille (Editura Logos, 2012), Acest om sfânt. Impresii despre Mitropolitul Antonie, de Gillian Crow (Editura Theosis, 2017) și Răsăritul și Apusul: O istorie a scindării creștinătății. Din epoca apostolică până la sinodul de la Florența, de Henry Chadwick (Editura Doxologia, 2016).

La Editura Rost a publicat, în calitate de coordonator (alături de Andrei DÎRLĂU și William S. LIND), traducător și contributor, volumul Corectitudinea politică: „religia” marxistă a Noii Ordini Mondiale.


Pr. Michael BUTLER

Preot ortodox la Biserica Sfîntul Inocențiu din Olmsted Falls, o suburbie a orașului Cleveland, din statul american Ohio, părintele Michael Butler este licențiat în Psihologie și deține un master în Teologie, ambele obținute la Universitatea Dallas din Texas, și un doctorat în Teologie din partea Universității Fordham din New York.

Este căsătorit, tată a doi băieți.

Este couator, alături de Dr. Andrew P. MORRISS, a cărții Creaţia şi inima omului. O perspectivă creştin-ortodoxă asupra mediului, publicată la editura ROST.


Elena CIOLACU

Născută pe 26 februarie 1989, la Râmnicu Vâlcea, a studiat Design Grafic la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara, iar în 2013 a absolvit School of Arts and Design din cadrul Coventry University, Marea Britanie, secția Ilustrație și Animație. Din 2016 este masterandă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” secția Film de Animație. Cu o adâncă pasiune dezvoltată încă din anii de liceu pentru narațiune, atât vizuală cât și scrisă, în creația ei se inspiră din viața cotidiană, din istorie, din spiritualitatea creștin ortodoxă, folclor, fotografie, natură, literatură și muzică.

Până în prezent a lucrat și a colaborat pe diverse proiecte editoriale si de animație. Este câștigătoare a mai multor premii artistice dintre care cele mai notabile sunt Premiul Întâi la concursul Creative Conscience Awards 2013, Marea Britanie, secția Ilustrație și Animație și Premiul „Alegerea Curatorului” la concursul internațional NOISE 2014, Marea Britanie, secția Ilustrație și Animație, ambele premii oferite pentru primul ei roman grafic „A story of hope for the bullied” (trad. „Bully – o poveste despre speranță”).

La Editura Rost a publicat romanul grafic „Oameni de unică folosință” nominalizat pentru ilustrație în competiția oficială a World Illustration Awards 2016.


Răzvan CODRESCU

Născut pe 7 Mai 1959, la Bucureşti, a absolvit Facultatea de Litere a Universității București (licenţiat 1983), a fost profesor pînă în 1999 și este publicist şi editor (din 1991 pînă azi). Funcţii actuale: director literar al Editurii Christiana și redactor-şef al Editurii „Lumea Credinţei”. Cărţi publicate: șase volume de poezii („Răsăritenele iubiri. Fals tratat de dezlumire”, 2002; „Rug aprins. O sută de sonete şi false sonete”, 2008; „Crucile pustiei. Poeme neptice”, 2010; „Rost de doină. Cîntece fără stăpîn”, 2012; „Sonetele lui Dionis”, 2013; ”Erosstihuri”, 2016), paisprezece volume de eseuri (de la „Spiritul dreptei”, 1997, la „O introducere în creștinism”, 2016), traduceri din Dante Alighieri („Infernul”, 2006) şi Sf. Ioan al Crucii („Integrala operei poetice” – în colaborare cu hispanista Anca Crivăţ, 2003).

La Editura Rost a publicat Cartea mărturisitorilor.


Andrei DÎRLĂU

Scriitor, cercetător, editor, publicist și traducător. Licenţiat în Teologie, Filologie și Relaţii economice internaţionale, are un master în Teologie și titlul de doctor în Istoria Religiilor. Este autor al unei cărți de interviuri cu Părintele Adrian Făgețeanu (Areopag, 2011) și coautor al volumului Faţa nevăzută a homosexualităţii (Christiana, 2014; alături de Virgiliu Gheorghe), are contribuții în mai multe volume colective și a tradus, de asemenea, texte ale altor autori, cuprinse în câteva cărți.

La Editura Rost a publicat, în calitate de coordonator, traducător și contributor, volumul Corectitudinea politică: „religia” marxistă a Noii Ordini Mondiale.


Paul S. GRIGORIU

Născut în 1978, la Bucureşti, a urmat Şcoala Germană din capitală, din clasa I până în a XII-a. În anul 2000 a absolvit Facultatea de Teologie Bucureşti, Secţia Litere, iar în 2005 – Universitatea de Muzică din Bucureşti, Secţia Pedagogie Muzicală, cu specializare secundară Canto. În 2006 şi-a luat diploma de master în Muzicologie, iar în 2012, pe cea de master în Limbi Străine – interpretare de conferinţe. Lucrează ca traducător şi interpret independent din engleză şi germană. Este lider al trupei rock “Lost society”, a publicat o carte de autor despre mănăstirile de pe Muntele Athos şi a tradus în româneşte câteva bestseller-uri internaţionale. Este căsătorit şi cântă în corul unei biserici din Bucureşti.

Pentru Editura Rost a tradus Creația și inima omului


William S. LIND

Născut pe 4 iulie 1947, William S. Lind  este un paleoconservator creștin american. A absolvit Universitatea Princeton în 1971 și a obținut un master în Istorie. A publicat cîteva cărți cu subiecte militare, fiind unul dintre autorii ”teoriei războiului de generația a patra”. Este, de asemenea, unul dintre cei mai cunoscuți intelectuali care au tras alarma în Occident față de pericolul corectitudinii politice și al marxismului cultural – promovate de Școala de la Frankfurt.

La Editura Rost a fost coodonator și contributor al volumului Corectitudinea politică: „religia” marxistă a Noii Ordini Mondiale.


Dragoș MOLDOVEANU

Născut în 1985, în Roman, a urmat cursurile Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, pe care a absolvit-o în 2008. Este absolvent al unui master în Teorie Politică în cadrul aceleiași instituții de învățământ. A tradus „Mișcarea conservatoare”, de Paul Gottfried (editura Logos, București, 2009). În 2013, a fondat o asociație cultural-istorică, Institutul pentru Studii Renascentiste, al cărei președinte este.

A obținut o mențiune în cadrul concursului de eseuri „Premiile Gabriel Constantinescu” (iulie 2013).

Din 2016, este student al Facultății de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu.

Este căsătorit și are un copil.

La Editura ROST, a publicat, în 2014, un volum cu caracter biografic Cesare Borgia, Prințul Renașterii. O cronică în două volume (vol. I). În prezent, este în lucru volumul al doilea.


Dr. Andrew P. MORRISS

Decan al Facultăţii de Drept a Texas A & M University, Dr. Andrew P. Morriss este un specialist recunoscut şi în Economie şi Ecologie, obținînd un doctorat în economie de la celebra Universitate MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Boston, statul american Massachusetts.

A publicat de-a lungul anilor, ca autor și coautor, peste 40 de cărți și articole academice axate pe modalitățile de armonizare a economiei cu ecologia și importanța protejării mediului înconjurător.

Este couator, alături de  Pr. Michael BUTLER, a cărții Creaţia şi inima omului. O perspectivă creştin-ortodoxă asupra mediului, publicată la editura ROST.


Aurel STATE

Născut în 1921 și trecut la cele veșnice în anul 1983, este un simbol al rezistenței anticomuniste.

Ofițer în Armata Română, a luptat pe frontul de Est și a căzut prizonier, fiind deținut în lagărele și închisorile rusești timp de 12 ani. Întors în țară, a fost din nou încarcerat, pe motive politice, pentru 6 ani, fără nici un fel de culpă. A fost acuzat de legionarism, deși n-a fost niciodată membru al Mișcării Legionare.

Anchetatorii săi nu au reușit să scoată de la el niciodată o declarație incriminantă despre altcineva. Iar aceasta nu este o opinie, ci un fapt certificat de chiar documentele din arhiva Securității.

A murit după o ultimă întîlnire cu Securitatea. În urma lui a rămas amintirea unui erou și o carte-document: Drumul crucii, a cărei a treia ediție a apărut la Editura Rost.